VOORWAARDEN

Algemene voorwaarden voor
live optredens:

1. Een optie voor een optreden blijft zonder tegenbericht 21 dagen staan.
2. Boeking voor live optredens vindt plaats, tenzij anders overeengekomen, op basis van een vergoeding per uur voor de artiest, daarbij uitgaande dat de vervaardigde karikaturen gratis verstrekt worden aan het publiek.
3. Boeking voor een vast aantal uren met mogelijkheid tot uitbreiding ter plaatse bij voldoende belangstelling met extra uren is in overleg met de tekenaar mogelijk.
4. Optredens buiten: optredens buiten vinden bij voorkeur plaats onder een ruime overkapping. Overmatig zonlicht, regen, wind en kou zijn onacceptabele werkomstandigheden.
5. Optredens binnen: optredens binnen kunnen onder nagenoeg alle omstandigheden plaatsvinden. Echter, niet bij overmatig geluid en/of in rokerige ruimten.
6. Bij zowel optredens binnen als buiten dient men rekeningen te houden met ruimte voor publiek dat kan/ wil meekijken met de tekenaar. Overleg vooraf of ter plaatse voor het optreden over de beste plek voor de tekenaar kan het succes van het optreden vergroten.
7. De opdrachtgever is verantwoordelijk voor stroomvoorziening bij een digitaal optreden, een optreden binnen bij weinig licht en een optreden buiten na zonsondergang.
8. Copyright: Op de tijdens live optredens vervaardigde tekeningen berust copyright. Er is geen bezwaar tegen plaatsing op Social Media (bijv. Facebook) voor privégebruik. Als men de tekeningen wil gebruiken voor publicaties, wil vermenigvuldigen of bij elk ander commercieel gebruik dient men toestemming te hebben van de tekenaar.
9. Wij verplichten ons tot nakomen van onze afspraken. Bij annulering door Karikaturen-online zal gepoogd worden in redelijkheid vervanging te regelen. Indien dit niet mogelijk is, mag de opdrachtgever een vergoeding vragen. Bij annulering door de opdrachtgever binnen 30 dagen voor de overeengekomen datum wordt 70% van het overeengekomen bedrag in rekening gebracht.

Algemene voorwaarden ‘karikaturen webshop’

1. Na ontvangst van uw aanvraag, via het aanvraagformulier, wordt u verzocht bij voorkeur meerdere digitale foto's te sturen naar info@karikaturen-online.nl.
2. Na het in behandeling nemen van uw bestelling krijgt u digitaal een bericht met betaalinformatie en/of een factuur op het moment dat aan de karikatuur begonnen wordt.
3. Voor levering van karikaturen uit de karikaturen webshop gelden standaard tarieven.
4. Bij een ‘spoedopdracht’ (gewenste levering binnen 5 dagen) wordt een toeslag in rekening gebracht.
5. Levering vindt plaats na ontvangst van uw betaling en/of in overleg.
6. Tussentijdse levering van schetsen van de karikatuur, is bij standaard tarieven niet inbegrepen.
7. De kleurenkarikaturen worden, uitsluitend digitaal via email of ‘we transfer’ in hoge resolutie (300 dpi), groot en klein formaat geleverd. Het grote digitale formaat is geschikt voor alle mogelijke toepassingen. Extra groot formaat is ook kosteloos mogelijk in overleg.
8. Na ontvangst van de kleurenkarikatuur kunnen nog éénmalig kosteloos kleine aanpassingen in de karikatuur worden aangebracht.

Algemene voorwaarden bij
Workshop karikatuur tekenen.

1. Een optie voor een workshop blijft zonder tegenbericht 21 dagen staan.
2. Een workshop kan gehouden worden voor 10-40 personen, tekenervaring is niet vereist, duur 3-4 uur. Locatie: overal waar voldoende tafels en stoelen beschikbaar zijn.
3. Karikaturen-online zorgt voor tekenpapier, zo nodig tekenborden en diverse tekenmaterialen.
4. De opdrachtgever is verantwoordelijk voor stroomvoorziening.
5. De door de deelnemers vervaardigde tekeningen zijn hun eigendom.
6. Op de tijdens de workshop door tekenaar vervaardigde tekeningen berust copyright. Er is geen bezwaar tegen plaatsing op Social Media (bijv. Facebook) voor privégebruik. Als men de tekeningen wil gebruiken voor publicaties, wil vermenigvuldigen of bij elk ander commercieel gebruik dient men toestemming te hebben van de tekenaar.
7. Wij verplichten ons tot nakomen van onze afspraken. Bij annulering door Karikaturen-Online zal gepoogd worden in redelijkheid vervanging te regelen. Indien dit niet mogelijk is, mag de opdrachtgever een vergoeding vragen. Bij annulering door de opdrachtgever binnen 30 dagen voor de overeengekomen datum wordt 70% van het overeengekomen bedrag in rekening gebracht.

© Copyright (ook van toepassing op de karikaturen van bekende personen).

1. De opdrachtgever verkrijgt na betaling en ontvangst van de karikatuur via de webshop het eenmalige exclusieve recht tot printen en/of openbaarmaking: een zo genaamd deelcopyright. Er is geen bezwaar is er tegen plaatsing op Social Media (als Facebook) voor privégebruik.
2. Als opdrachtgever de tekening(en) wil gebruiken voor een ander doel dan in de opdracht overeengekomen bijvoorbeeld voor reproductie, modificatie, distributie, publicaties of ander commercieel gebruik dient men toestemming te vragen aan de tekenaar. Het algemene copyright blijft bij de tekenaar. Voor gebruik van karikaturen van bekende personen dient altijd contact te worden opgenomen met Karikaturen-Online.
3. De tekenaar is te allen tijde gerechtigd zijn werk te signeren met naam en jaartal.
4. Het is niet toegestaan, zonder toestemming van de tekenaar veranderingen in de illustraties aan te brengen.

KARIKATUUR SHOP

Karikatuur van foto Lees meer

SNELTEKENAAR

Op locatie Lees meer

BN'ers / VIPs

Bekende personen Lees meer

WORKSHOP

Hilarisch Lees meer